Οι μαθητες “Our Planet, Our Future” του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου στο φωτοβολταϊκό πάρκο Καρτερού

Οι μαθητες “Our Planet, Our Future” του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου στο φωτοβολταϊκό πάρκο Καρτερού

Η Mechanical solutions φιλοξένησε στο φωτοβολταϊκό πάρκο της στον Καρτερό Ηρακλείου τους μαθητές Erasmus “Our Planet, Our Future” του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου.

Ο κύριος Νίκος Δατσέρης γενικός διευθυντής της Mechanical Solutions υποδέχτηκε και ξενάγησε τους μαθητές στο υπό κατασκευή, αυτόνομο ενεργειακά κτίριο και στο φωτοβολταϊκό πάρκο. Το κτίριο εκτείνεται σε 600 m2. Έχει δομηθεί με κάθε ενεργειακό πρότυπο και υποστηρίζεται απ το φωτοβολταϊκό πάρκο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα φωτοβολταϊκά, για τα οποία ενημερώθηκαν  διεξοδικά.
 Συγκεκριμένα, γνώρισαν τη λειτουργία τους, τις παροχές που προσφέρουν τα φωτοβολταϊκά ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε χώρου, τα έξοδα εγκατάστασης και συντήρησης τους και τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν για την εναρμόνιση τους με το περιβάλλον εγκατάστασης. Συμπεραίνοντας πως μία τέτοια επένδυση έχει τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά οφέλη. Ο κ. Δατσέρης απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας μπροστά από ένα εκ των πολλών φωτοβολταϊκών που φιλοξενεί ο χώρος.
Ήταν τιμή μας που τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο ηλιακό πεδίο. Οι εγκαταστάσεις μας είναι σε θέση να προσφέρουν και άλλες τέτοιου είδους ξεναγήσεις.